För våra familjehem

Vad innebär det att vara familjehem?

Grattis! Om du läser det här är du säkert intresserad av att bli familjehem på Kasam Familj. Du kanske har tagit första steget på en ny resa eller är du nyfiken på ett nytt samarbete. Att vara familjehem innebär att du ger ett barn den trygga uppväxt som varje barn har rätt till. En del barn eller ungdomar behöver bo i familjehem under en kortare tid medan andra växer upp i sitt familjehem tills de är redo för ett eget boende. Vi söker ständigt efter fler familjehem för att kunna hjälpa fler barn. Du kan vara gift/sambo eller ensamstående, yngre eller äldre, bo i stan eller landet osv. Vi behöver en dynamik av olikheter i familjer för att kunna matcha mot barns varierade behov.

Om du har plats i både hjärtat och hemmet så kan du vara precis den vi söker. För ett familjehemsuppdrag krävs empati, vilja och tid. Er roll är att finnas, ge trygghet och kärlek samt att vara närvarande. Vidare handlar det om att ge omsorg och att vara ett komplement till barnets biologiska föräldrar.

Varje familjehem har en familjehemskonsulent som handleder och hjälper er med de frågor som uppstår. Vi har jour dygnet runt och finns tillgängliga för dig. Utöver din konsulent har du tillgång till grupphandledning med andra familjehem med en erfaren handledare. Dessutom upprättas en kompetensutvecklingsplan varje år med både korta och mer omfattande utbildningar, både online och fysiskt.

Hos oss ska ni känna er trygga i er roll och vi kommer göra allt för att såväl ni som familj som det placerade barnet får det ni behöver. 

Ersättningen består av en omkostnadsdel och en arvodesdel. Omkostnadsdelen ska användas till barnets/ungdomens omkostnader som kläder, mat, husrum, fickpeng osv. Arvodesdelen är ersättning för den insats ni gör.

Att samarbeta med Kasams familjehemsvård

Om du väljer att samarbeta med oss kommer vi att göra allt för att du skall känna dig trygg i ditt uppdrag. Vi kommer att garantera dig:

  • Arvode och omkostnad
  • Beredskapslinje 24/7 vid incidenter och akuta frågor
  • En familjehemskonsulent som har lång erfarenhet av arbete med familjehem och med socialtjänsten.
  • Stöd- och vägledningssamtal varannan vecka.
  • Grupphandledning var femte vecka tillsammans med andra av KASAM familjehemsvårds familjehem. Grupphandledningen hålls av Anna Amilon, auktoriserad socionom med handledarutbildning och lång erfarenhet av familjehemsvård.
  • Individuell kompetensutvecklingsplan

Jag vill veta mer

Känns detta som något för dig och din familj och du är nyfiken på att veta mer om oss, kontakta oss på 072- 19 99 348.

Du kan också lämna en intresseanmälan direkt på hemsidan.

 
 

 

 

Rulla till toppen